Windows 11 is verschenen

Windows 11 is vandaag verschenen. Het is de eerste grote nieuwe Windows-versie in zes jaar. Dit moet je allemaal weten over Windows 11.

Wanneer is Windows 11 beschikbaar?
Vanaf 05-10-2021

Moet ik voor Windows 11 betalen?
Windows 11 is gratis voor gebruikers van Windows 10. Wie een oudere versie van Windows heeft, had eerder de kans om gratis te updaten naar Windows 10

Kan ik ook het oude startmenu houden?
Ja we kunnen dit voor u instellen

Is mijn computer geschikt voor Windows 11?
Windows 11 heeft specifieke vereisten. we kunnen bij ons op de zaak controleren of uw Desktop/Laptop gereed voor Windows 11 is

Meer veelgestelde vragen

Android-apps op Windows 11: vanaf wanneer is dat mogelijk?

Eén van de grootste toevoegingen van Windows 11 is de mogelijkheid om Android-apps op je computer te draaien. Helaas is die functie onlangs uitgesteld tot ergens in 2022. Wanneer precies is nog niet duidelijk. Als het zover is, krijgen gebruikers toegang tot Android-apps via de Microsoft Store, waar de Amazon Appstore aan wordt gekoppeld.

De nieuwe widgets in Windows 11.

Windows 11 voegt meerdere appwinkels samen. Wat heb ik daar aan?

De appwinkel van Microsoft biedt gebruikers één plek om makkelijk en vertrouwd apps te installeren die door Microsoft zijn gecontroleerd. Het aanbod van Microsoft zelf is echter beperkt, en dus opent het bedrijf de deuren voor vertrouwde partners. De eerste twee zijn zoals gezegd Amazon, voor Android apps, en Epic Games. Spellen als Fortnite zijn straks dus vanuit de Microsoft Store te downloaden, zonder dat een losse appwinkel geïnstalleerd hoeft te worden. Ook handig voor gebruikers die geen externe software mogen installeren, maar wel toestemming hebben voor apps uit de store van Microsoft.

Ik game graag, wat biedt Windows 11 voor gamers?

Windows 11 voegt de functie Auto HDR toe. Gamers met een geschikt scherm met HDR-functie, kunnen bestaande games dan automatisch weergeven in HDR. De game hoeft dan niet geüpdate te worden, en toch zijn de heldere delen van games dan helderder, terwijl donkere delen geen detail verliezen.

Windows 11 krijgt ook een Xbox-functie: Direct Storage. Gebruikers met snelle NVMe SSD-opslag kunnen games dan veel sneller laden dan tot nu toe mogelijk was. Ook zit de Xbox App straks in Windows 11 gebouwd, waardoor het stukken makkelijker wordt om games lokaal te spelen of te streamen via een Game Pass Ultimate-abonnement.

Wat nou als Windows 11 tegenvalt? Kan ik terug naar Windows 10?

Dat kan, maar wacht niet te lang: je hebt maar tien dagen om de update terug te draaien met behoud van je bestanden en instellingen. Na die tien dagen kun je ook nog terug, maar zul je zelf handmatig een backup moeten doen en een volledige nieuwe Windows 10-installatie moeten uitvoeren.

Het terugdraaien van Windows 11 naar 10 kan via Instellingen > Update & Veiligheid > Herstellen.

Openingstijden

Maandag 13:00 – 17:30 Dinsdag t/m Vrijdag 09:00 – 12:00 / 13:00 – 17:30 Zaterdag / Zondag Gesloten

 
Adres

Graafschapstraat 12 B 4116 GE Buren